Snevide För Gotlandsturisten

Sveriges Saint Tropez

Få resmål är så populära under sommarhalvåret som den vackra svenska ön Gotland är. Vissa åker dit under väl utvalda veckor, som exempelvis Almedalsveckan, för att få liv och rörelse medan andra försöker undvika den så gott det går. Dessutom är det nog många som känner igen sig i att ha ett eget hus på Gotland, en bra bit utanför Visby, för att njuta av en lugn sommar med grillande, påtande i trädgården och mycket mys.

Semestermode är alltid något speciellt, ofta lämnar man kontorsfavoriterna hemma i stan och drar på sig sina mer avslappnade, men fortfarande fina, plagg. Något som passar perfekt på Gotland är märket Saint Tropez, vare sig man är där under den kända Stockholmsveckan eller tar det lugnt på landet. Särskilt eftersom man både en och två gånger kan ha hört uttrycket att Gotland är Sveriges allra egna version av Saint Tropez. Om det är sant eller inte får man nog avgöra själv, men det hindrar inte en från att ha snygga och bekväma kläder när man är på den vackra ön!

Många återkommer till Gotland år efter år, men någon gång måste ju faktiskt vara den första, så är det bara. Kanske har man fått massor av bra tips från nära och kära om vad man kan göra där och vilken plats som är deras favorit. Ett annat tips är att kolla in en artikel på dn.se om trettio olika pärlor från just Gotland, om man vill ha tips på saker man bör se, kan göra och så vidare på ön. För ska man vara där en hel sommar, som ju vissa är, så har man en hel del tid till att verkligen utforska och lära sig ön, på riktigt. Något som inte är en helt dum idé om man har planer på att återvända till ön, sommar efter sommar, i många år framöver!