Snevide För Gotlandsturisten

Två blir en på Gotland

Det är inte konstigt att många svenskar väljer att semestra på Gotland. Det är så nära utomlands man kan komma i vårt avlånga land, då ön under sommartid bjuder på ett (för det mesta) härligt klimat, blått hav, högklassiga restauranger, otroliga sevärdheter och ett levande folkliv. Till Gotland söker sig såväl barnfamiljer och pensionärer som gifta par och ungdomsgäng. Det finns något för alla, vare sig man är ute efter en lugn semester med enstaka utflykter eller en riktig partyresa med sol, bad och ett pulserande nattliv.

Vigsel på ön

De senaste åren har Gotland förutom tidigare nämnda kategorier fått ett nytt klientel av besökare: nämligen par som väljer att gifta sig på Gotland! Det är verkligen ett utomordentligt val, inte minst med tanke på den variation som ön bjuder på. Vill man ha ett jordnära bröllop ute i naturen finns många alternativ, antingen på någon vacker strand på Fårö eller varför inte nedanför en mäktig rauk? Ett annat alternativ är det som paret i den här artikeln valde, nämligen att hålla vigseln i någon av de många gamla ruiner som finns kring Visby. En annan orsak till att Gotland är ett bra val för bröllopet är att det är lättare för vänner och familj att ta sig dit än till exempelvis Thailand eller Västindien, där en del par väljer att slå sina påsar ihop.

Något av det första man börjar göra om man blir bjuden på bröllop är att fundera på vad man ska ha på sig. På en del bröllop råder klädkod, på andra får man klä sig i det man själv känner för. Dock ska man ha i åtanke att inte klä sig allt för vardagligt – mysbyxorna och sneakersen får vänta till dagen efter!  På sofiamoore.se kan du välja mellan flera olika vackra klänningar som du kan beställa och sedan få måttsydda efter dina mått – och detta till ett mycket bra pris! Du får dessutom en klänning som du kommer att bli garanterat ensam om på festen, och som kommer att göra sig mycket bra på alla foton från Gotlandsbröllopet du aldrig kommer att glömma!