Snevide För Gotlandsturisten

Bästa Gotlandshotellen

Gotland är en ö som har mycket att erbjuda i hotellväg. Bland annat finns 1700-talsdrömmen Hotell Stenor som ligger norr om Klintehamn. Men det finns även mer centrala hotell, som Clarion Hotel Wisby, där man hittar allt man kan tänkas vilja ha under sin hotellvistelse.

268534-visby

Vi har tidigare skrivit om att Hotell S:t Clemens är ett utav de populäraste hotellen på Gotland.

”Alla hotellrum har fina detaljer som ger vistelsen en guldkant. Rummen är i ljusa glada färger och här hittar man charmiga vrår.” Läs mer.

Hotellet med högst betyg

Men S:t Clemens är inte det enda fina hotell som Gotland har att erbjuda. Ön har nämligen en rad prisvärda hotell som är värda en övernattning. Ett hotell, som fick absolut bästa betyg hos dn.se när det testade hotell, var Hotell Stelor. DN nämner hotellet som ett riktigt fynd och ger det fem av fem i betyg. Hotellet ligger norr om Klintehamn på Gotland och är beläget i en vitkalkad Gotlandsgård från 1720-talet. På bottenvåningen hittar vi en lounge med en öppen spis, en liten matsal och fina fåtöljer. På övervåningarna finns sedan sex dubbelrum. Även om huset är flera hundra år gammalt och många originaldetaljer är bevarade, känns hotellet modernt. Bland annat är badrummen nyrenoverade och har golvvärme. Utanför huset finns en vacker trädgård där den som vill kan sitta och äta eller bara koppla av med en bok i hand.

Hotell mitt i city

Ett annat hotell som DN tipsar om är Clarion Hotel Wisby, som är ett stort hotell och ligger mitt i Visby. Hotellet har allt man kan önska sig och här finns en stor frukostsal, generösa rum, bra sängar och fräsch inredning. I hotellets källare finns en spaavdelning med pool, bastu, relaxrum och olika behandlingar.